Kazmira SWE
Nimi: Kazmira SWE
Lempinimi: Zurro
Syntynyt: 17.01.2013
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Gotlannin Russ
Väri: Ruunikko
Säkäkorkeus: 124cm
rekisterinumero: VH13-028-0143
Tuoja: SofiaWesterbacka
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo
Koulutustaso: ko: He A re: 40cm
Painotus: Koulupainotteinen
Muuta:
- KRJ-II 12/2015
Ikääntyminen
1 vuotta - 17.02.2013
2 vuotta - 17.03.2013
3 vuotta - 17.04.2013
4 vuotta - 17.05.2013
5 vuotta - 17.06.2013
6 vuotta - 17.07.2013
7 vuotta - 17.08.2013
8 vuotta - 17.09.2013
Tästä eteenpäin ikääntyy satunnaisesti
Luonne
Zurro on vekkuli poni, joka vaatii paljon kärsivällisyyttä ja ripauksen itsepäisyyttä. Tämä tamma ei nimittäin tunnu ajattelen omilla aivoillaan ollenkaan, vaan kävelee vaikka ojaan. Toisaalta liiasta komentamisesta herne luikahtaa sieraimeen hyvin nopeasti.
Hoidettaessa Zurro kannattaa sitoa kiinni, muutoin se vaeltelee etsimään eksyneitä heinänkorsia ties minne. Harjauksesta se nauttii hetken, mutta liian reipas harjaaminen taitaa kutittaa, ja tamma siintä myös ilmoittaa. Kaviot nousevat hyvin, onneksi. Taluttaessa kannattaa pitää silmällä ponia, löysän narun perässä se vain tallustelee suoraan, välittämättä yhtään siintä mitä on edessä. Varpaatkin ovat vaarassa, jos ihminen ei tajua ottaa niitä alta pois. Vettä Zurro ei pelkää, vaan nauttii suunnattomasti kesäisistä uimareissuista ja pesuista.
Toisten hevosten seurasta Zurro ei niin välitä. Se seisoskelee mieluusti tarhassa omalla heinäkasallaan ja ajaa lähelle uskaltavat pois. Lauman pomo tämä tamma ei ole, se vaatisi liikaa aivotoimintaa, mutta ei Zurro kaikkien pompoteltavaksikaan jää.
Ratsuna Zurro vaatii hyvää huomiokykyä ja ohjaavia apuja. Toisaalta liika mäkättäminen tamman toiminnasta aiheuttaa vain eripuraa, ja Zurro jumiutuu paikoilleen. Jos ratsastaja tässä kohtaa erehtyy raipan kaivamaan esiin, saa hän tuntea sen nahoissaan. Zurro protestoi käymällä makaamaan ja sille on aivan sama ehtiikö ratsastaja alta pois vai ei.
Napakalla, mutta tämän ponin mielenlaadun ymmärtävällä rasastajalla Zurro on loistava kouluponi, joka taipuu ties minkälaisiin koukeroihin. Tämä poni ei lähde käännettäessä venkaamaan toiseen suuntaan. Zurro osaa jopa laukanvaihtoja ja tämmöisiä, mutta russipallon rakenne ei tämän tasoisille radoille enää käy.
Esteistä Zurro ei pidä ja vielä ei ole keksitty merkkiä millä sille kerrottaisiin että nyt on aika hypätä. Välillä poni vain yksinkertaisesti juoksee esteistä läpi. Tämän tamman kanssa on ehkä estelakuston ja oman terveyden kannalta parempi pysytellä kouluradalla tai hypätä vain maahankaivettuja esteitä.
Kisapaikoilla Zurro ei paljoa stessaa. Se lompsii rauhaisasti ympäriinsä ja toimii yhtä aivottomasti kuin kotonakin aiheuttaen monia noloja tilanteita ratsastajalleen. Ompa tamma kerran kisapaikalla kävellyt päin traileria, kun ratsastaja erehtyi juttelemaan toisten kanssa ponin reitin seuraamisen sijaan. Kouluradat sujuvat yhtä hyvin kuin kotonakin oikeanlaisella ratsastajalla, ja estekisoista ei varmasti tarvitse mitään mainitakkaan. Omapahan on häpeänsä jos tämän ponin kehtaa sellaisiin karkeloihin viedä.
Jälkeläiset
syntynyt, o/t. nimi (isä)
15.05.2014, t. Cresendon Izmira (i. Energisk Infallande)
21.01.2015, t. Cresendo's Kristal (i. Energisk Infallande
03.03.2015, t. Cresendo's Azara (i. Energisk Infallande)
09.05.2015, o. Cresendon Ekspertti (i. Nyberg Expert)
Sukutaulu
isä. Miracles Take Time | ii. Time After Time | iii. Time Flies |
iie. Aljona | ||
ie. Miraculous Minnie | iei. Ler Mot Mig Mick | |
iee. Vinndals Mirakle | ||
emä. Kazmere II | ei. Kazimir | eii. Kattvillas Damir |
eie. Mirabelle of Queensfield | ||
ee. Meredit v.d. Blåklocka | eei. Ready Or Not | |
eee. Dita v.d. Blåklocka |
Kazmiran isä Miracles Take Time on erään Ruotsiin muuttaneen suomalaisnaisen kasvatteja; 126-senttinen vaaleanrautias ori, joka kotona tuntee lempinimen Tatu. Tatu kilpailee omistajansa kanssa pääosin kouluratsastuksessa, mutta onpa orilla muutaman valjakkokisatkin käyty. Kouluradoilla orin liikkeet ovat eduksi, Tatu on kokoisekseen varsin näyttäväliikkeinen poni ja sen oma bravuuri on kuulemma ravilisäykset. Luonnetta oripojalla riittää, omistajansa mukaan Tatu on varsin omapäinen otus, mutta ei kuitenkaan missään nimessä ilkeä. Tatulla on muutamia jälkeläisiä, mutta omistajansa ei ole halunnut siitä mitään matadororia, joten astuttavien tammojen määrä on pysynyt hyvin kohtuullisena.
Isänisä Time After Time oli vaaleanpunarautias, 128 cm korkea ori, josta piti tulla kasvattaja-omistajansa koululupaus. Timi -joksi omistajansa oria kutsui-, oli hienoliikkeinen ja potentiaalinen ori, jolla oli lahjoja kouluradoille. Valitettavasti haaveet Timin koulu-urasta katkesivat kuitenkin loukkaantumiseen, jonka vuoksi poni jäi lähinnä omistajansa rakastetuksi oloneuvokseksi ja samalla se pääsi astumaan tammoja. Jälkeläisiä ori jätti 28 kappaletta.Kazmiran emä Kazmere II on 122 cm korkea kouluponi, väriltään ruunikko kuten tyttärensäkin. Kazmeren omistaa parikymppinen ruotsalaisnainen Emma Åhlberg, jonka juuret ovat vahvasti kiinni russeissa; jo hänen isoisoäitinsä aikoinaan kasvatti russeja. Koska Emma itse on vain 155 cm pitkä, hän pystyy hyvin kilpailemaan omilla poneillaan. Kazmeren kanssa hän on saavuttanut varsin mukavaa menestystä kouluradoilla ja se onkin hänen kahdesta ponistaan se kyvykkäämpi. Luonteeltaan Kazmere on Emman mukaan tammamainen, joskin ratsastaessa kaikkensa antava. Hyvähermoinen tamma ei stressaa suuremmissakaan kisapaikoissa, vaan tuntuu pikemminkin vain nauttivan kaikesta hälinästä. Kazmere on astutettu pari kertaa ja kummatkin sen varsoista on myyty.
Isänisänisä Time Flies oli aikansa suuria nimiä russipiireissä. Tämä vaaleanpunarautias, 127-senttinen ori kilpaili varsin hienolla menestyksellä paitsi kouluratsastuksessa, myös 70 cm:n esteradoilla. Koulu oli kuitenkin orin varsinainen leipälaji, jossa se sijoittui lukuisia kertoja. Luonteeltaan Time Flies oli rehellinen ja kuuliainen, ei lainkaan tyypillinen poni. Hauska yksityiskohta on, että ponin omistaja oli vannoutunut hevosihminen, kunnes tuli löytäneeksi itselleen russiorin, jonka kautta hurahti täydellisesti poneihin. Jälkeläisiä Time Flies jätti varsin kohtuullisen määrän, 38 kappaletta.Isänemä Miraculous Minnie oli vaaleanpunaruunikko, 124 cm korkea tamma, joka oli vuoden ajan liisattuna sillä Ruotsiin muuttaneella suomalaisnaisella, joka kasvatti Minnien pojan, Miracles Take Timen. Minnie on III-palkinnolle kantakirjattu tamma, joka on tehnyt uransa lähinnä siitoksessa ja näyttelykehissä. Varsinkin nuorempana se sai hyviä näyttelyarvosteluja, mutta vanhemmiten lukuisat varsomiset verottivat osansa. Luonteeltaan Minnie oli kuulemma melko kiltti ja hyväluonteinen tamma.
Yksi Time Fliesilla astutetuista tammoista oli Aljona, punarautias, pienikokoinen tamma, jolla oli säkäkorkeutta vain 117 cm. Aljona oli suoraan sanoen keskinkertainen tamma, jonka kanssa omistajansa innostui kouluratsastuksesta saavuttamatta kuitenkaan mitään erityistä, mainittavaa menestystä. Aljonan liikkeet olivat tyypillisen ponin liikkeet, eli melko vaatimattomat. Potentiaalisemmasta kouluponista haaveileva omistaja astuttikin tamman sen ajan suositulla jalostusorilla toiveena emäänsä parempiliikkeinen jälkeläinen.
Isänemänisä Ler Mot Mig Mick oli ruunikko, 125-senttinen ori, joka oli hyvä osoitus russien monipuolisuudesta. Mickey toimi sekä ratsun hommissa että raviponina ja molempina vieläpä samaan aikaan. Ori teki raviponina ihan hyvän uran, josta jäi kuitenkin eläkkeelle kuskin siirtyessä hevosiin. Sen jälkeen ponin nuorempi omistaja keskittyi kilpailemaan sillä kouluratsastuksessa, jossa varsinkin ponin isoja liikkeitä kehuttiin. Mickey otti parina kesänä vastaan tammoja ja jälkeläisiä sille jäikin 42 kappaletta.
Isänemänemä Vinndals Mirakle oli tyttärensä tavoin 124-senttinen vaaleanpunaruunikko tamma. Miraklen omisti eräs nainen, jonka tytär kilpaili tammalla kouluratsastuksessa ja lisäksi tammalla ajettiin ihan omaksi iloksi. Mirakle myöskin kantakirjattiin aikanaan II-palkinnolla. Valitettavasti ratsastajansa venähti ponilleen aika nopeasti liian pitkäksi ja hänelle ostettiin isompi poni. Koska Mirakle oli kuitenkin ollut niin pitkään kyseisellä naisella ja tytöllä, päättivät he pitää tamman itsellään. Mirakle toimikin omistajatyttönsä uuden kilpaponin seuralaisena, kaverina maastolenkeillä ja lisäksi sillä teetettiin muutama varsa.
Emänisä Kazimir on vaaleanruunikko, 127 cm korkea ori, joka on varsin nähty nimi russien sukutauluissa. Kazimir on hyvärakenteinen ja kivaliikkeinen jalostusori, joka on kantakirjattu I-palkinnolla. Sen luonnetta kuvataan hyväntahtoiseksi ja ihmisystävälliseksi, joskin hieman levottomaksi. Sopivan kokoisen ratsastajan puuttuessa Kazimirilla ei ole juuri kilpailtu, mutta potentiaalia kouluratsastukseen orilta löytyy ja sen todistaa tunnettu ruotsalainen kouluvalmentaja Sebbe Lindholm, joka on pari kertaa päässyt orin selkään mm. kantakirjaustilaisuudessa. Ei siis ihme, että Kazimirilla on riittänyt tammojen omistajien keskuudessa kysyntää ja sillä onkin reilut 150 jälkeläistä, joita on myyty Ruotsin ulkopuolellekin.
Emänisänisä Kattvillas Damir oli vaaleanrautias, 130 cm korkea kantakirjaori. Damirilla kilpailtiin valjakkoajossa painottuen nimenomaan koulukokeeseen. Juuri erikoisemman harrastuslajinsa vuoksi se oli varsin kuuluisa nimi russiporukoissa, se oli aikansa lähes ainoita valjakkoajossa tosimielellä kilpailevia rotunsa edustajia. Valjakkouran jälkeen Damir siirtyi siitokseen astuen lähemmäs sata tammaa.
Emänisänemä Mirabelle of Queensfield oli ruunikko, 126 cm korkea koulutamma. Se toimi kahdenkin eri juniorin ratsuna menestyen varsin mukavasti helpoissa luokissa. Mirabellen luonne ei ollut helpoin mahdollinen ja etenkin karsinassa ja laitumella se oli aika äksy. Tamma tarhattiinkin koko elämänsä yksin, koska se ei tullut oikein toimeen toisten ponien kanssa, vaan kurmootti muita. Ratsuna se oli kuitenkin ihan toista maata ja keskittyi aina täysillä siihen, mitä oltiin tekemässä. Jälkeläisiä Mirabelle jätti neljä.
Emänemä Meredit v.d. Blåklocka oli punarautias, 126 cm korkea tamma, joka oli Emma Åhlbergin äidin kasvatteja. Luonteeltaan Meredit oli aika tuittupäinen tapaus ja kuulemma tyypillinen tamma niin hyvässä kuin pahassa. Toisaalta se oli varsin loistava emä varsoilleen ja periyttäjänäkin vallan mainio. Lähes poikkeuksetta Mereditin jälkeläiset ovat perineet emänsä hyvän ratsastettavuuden ja moni on osoittautunut emäänsäkin kyvykkäämmäksi.
Emänemänisä Ready Or Not oli monipuolinen ratsu, jolla kilpailtiin sekä este- että kouluratsastuksessa. 128-senttisellä raudikko-orilla oli hienot liikkeet, joita kuvattiin miltei hevosmaisiksi. Liikkeet olivat eduksi paitsi kouluradoilla, joissa ne ihastuttivat monia tuomareita, myös esteradoilla, jossa matkaavoittava laukka antoi etua ajan suhteen. Luonnekin tällä orilla oli varsin hyvä ja tasapainoinen. Jalostukseen sitä käytettiin kohtuudella ja ori jättikin 62 jälkeläistä.
Emänemänemä Dita v.d. Blåklocka oli ruunikko, säkäkorkeudeltaan 123-senttinen tamma. Tyttärensä tavoin sekin oli Emma Åhlbergin äidin kasvattamia poneja ja kuulemma myös naisen henkilökohtaisia suosikkeja. Dita oli varsin kaunispiirteinen tamma, jolla oli nätit liikkeet. Luonteeltaan se oli aika tyypillinen rotunsa edustaja, sitkeä, älykäs ja myös sopivasti itsepäinen. Dita jätti seitsemän jälkeläistä.
© Cynoria
Kilpailukalenteri
Näyttelyt
Päivämäärä | Paikka | Laji | Jaos | Luokka | Sijoitus | Palkinnot / pisteet | Tuomari |
13.06.2014 | Acantha Farm | Rotunäyttely | 4-17v tammat | 13/20 | II-palk. | Sallis |
KRJ:n alaiset sijoitukset joista 8 voittoa ja 61 muuta sijoitusta (Joista 1 KRJ Cup sijoitus)
Päivämäärä | Paikka | Jaos | Luokka | Sijoitus |
20.10.2013 | Huvitus | KRJ | helppo A | 2/40 |
22.10.2013 | Huvitus | KRJ | helppo A | 6/40 |
25.10.2013 | Huvitus | KRJ | helppo A | 1/40 |
04.11.2013 | Pirunkorpi | KRJ | helppo A | 5/100 |
29.10.2013 | al Najya | KRJ | helppo A | 4/50 |
30.10.2013 | al Najya | KRJ | helppo A | 3/50 |
09.11.2013 | Cresendo | KRJ | helppo A | 2/50 |
31.10.2013 | Duren | KRJ | helppo A | 17/343 KRJ CUP |
17.11.2013 | Takkuinen | KRJ | helppo A | 5/40 |
16.11.2013 | Takkuinen | KRJ | helppo A | 5/40 |
10.11.2013 | Takkuinen | KRJ | helppo A | 1/40 |
13.10.2013 | Susiraja | KRJ | He A | 3/40 |
31.01.2014 | Mewian Welsh | KRJ | He A | 5/50 |
03.02.2014 | Mewian Welsh | KRJ | He A | 3/50 |
27.01.2014 | Tuuliharja | KRJ | He A | 8/100 |
13.03.2014 | Petäjävaara | KRJ | He A | 3/30 |
23.03.2014 | Kirbera | KRJ | He A | 1/30 |
25.03.2014 | Kirbera | KRJ | He A | 3/30 |
06.04.2014 | Cresendo | KRJ | He A | 6/50 |
09.04.2014 | Cresendo | KRJ | He A | 7/50 |
02.04.2014 | Tuulenpesä | KRJ | He A | 3/40 |
12.05.2014 | Fiktio | KRJ | He A | 7/60 |
31.05.2014 | Parodia | KRJ | He A | 6/40 |
02.06.2014 | Parodia | KRJ | He A | 3/40 |
03.06.2014 | Parodia | KRJ | He A | 6/40 |
24.05.2014 | Littlenes | KRJ | He A | 5/30 |
25.05.2014 | Littlenes | KRJ | He A | 4/30 |
11.09.2014 | Amarante | KRJ | He A | 2/50 |
13.09.2014 | Amarante | KRJ | He A | 7/50 |
14.09.2014 | Amarante | KRJ | He A | 4/50 |
15.09.2014 | Amarante | KRJ | He A | 5/50 |
19.09.2014 | Amarante | KRJ | He A | 7/50 |
18.09.2014 | 6 sins | KRJ | He A | 3/50 |
19.09.2014 | 6 sins | KRJ | He A | 4/50 |
20.10.2014 | Brynhild | KRJ | He A | 6/40 |
22.10.2014 | Brynhild | KRJ | He A | 3/40 |
28.10.2014 | Trio Connemaras | KRJ | He A | 4/40 |
31.10.2014 | Trio Connemaras | KRJ | He A | 5/40 |
25.10.2014 | Brynhild | KRJ | He A | 3/40 |
14.11.2014 | Riiviö | KRJ | He A | 7/50 |
14.11.2014 | Riiviö | KRJ | He A | 2/50 |
25.11.2014 | Kleppur | KRJ | He A | 1/40 |
21.11.2014 | Zurück | KRJ | He A | 1/30 |
18.11.2014 | Erkinheimot | KRJ | He A | 5/30 |
20.11.2014 | Erkinheimot | KRJ | He A | 3/30 |
20.11.2014 | Erkinheimot | KRJ | He A | 5/30 |
14.11.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 2/40 |
14.11.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 6/40 |
19.11.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 1/40 |
30.11.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | a/40 |
01.12.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 1/40 |
02.12.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 4/40 |
02.12.2014 | Vaapukka | KRJ | He A | 4/40 |
10.01.2015 | Kilpailukeskus Holmberg | KRJ | He A | 2/50 |
04.02.2015 | Fiktio | KRJ | He A | 4/40 |
07.02.2015 | Fiktio | KRJ | He A | 4/40 |
08.02.2015 | Kvick | KRJ | He A | 2/50 |
30.01.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 4/40 |
31.01.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 4/40 |
01.02.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 2/40 |
03.02.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 3/40 |
05.02.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 4/40 |
07.02.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 2/40 |
17.02.2015 | Vaapukka | KRJ | He A | 5/40 |
06.02.2015 | Casino Showjumpers | KRJ | He A | 1/40 |
12.02.2015 | Casino Showjumpers | KRJ | He A | 6/40 |
17.02.2015 | Casino Showjumpers | KRJ | He A | 2/40 |
18.02.2015 | Casino Showjumpers | KRJ | He A | 6/40 |
14.02.2015 | Dainty | KRJ | He A | 3/40 |
Valmennukset & Päiväkirja
15.11.2014 - Kouluvalmennus
Saavuin Cresendoon hyvissä ajoin ennen Suvin ja Zurron valmennusta, että ehdin käydä katsomassa kasvattiani Maunoa. Maneesille kävellessäni huomasin Suvin ja tamman jo verryttelemässä. Zurro näytti rennolta, mikä olikin hyvä tämän päivän valmennuksen aihetta ajatellen. Zurron kanssa keskityttäisiin tänään nimittäin pohkeenväistöön. Aloitimme kuitenkin käymällä kaikki askellajit läpi ja taivuttelemalla tammaa ympyröillä ja kiemuraurilla. Zurro alkoi hieman laahustaa ja muistutin Suvia siitä, että hevosen on liikuttava kunnolla eteen ennen kuin pohkeenväistöä voi ajatellakaan.
Pyysin Suvia kääntämään lyhyeltä sivulta pitkän sivun viereen ja väistättämään muutaman askeleen niin, että ratsukko palaisi takaisin uralle. Zurro kulki vähän pitkänä ja alkoi muistuttaa lähinnä banaania mutta muutamien toistojen jälkeen askellaji vaihdettiin raviin ja lopulta pohkeenväistö sujui oikein hyvin. Pyysin seuraavaksi Suvia ratsastamaan ravissa kolmikaarista kiemurauraa keskittyen kiemuroiden samankokoisuuteen. Kiemuraura oli ratsukolle tuttu, mutta kiemuroiden välissä suoristaminen jäi vähän puutteelliseksi. Loppuverryttelyn jälkeen kehotin Suvia harjoittelemaan itsenäisesti aikaisempaa harjoitusta ennen seuraavaa valmennusta. Zurro oli hyvin persoonallisen ja tietysti mahdottoman osaavan oloinen poni, tällaista ratsukkoa on aina ilo valmentaa.
Valmentajana felissa
17.03.2015 - Kouluvalmennus
Tänään olin Cresendossa valmentamassa Suvia ja tämän suloista gotlanninrusstammaansa Zurroa kouluratsastuksen saralla. Olimme sopineet, että pidämme valmennuksen kentällä, sillä sää oli mitä mainioin ja maakin oli jo sula. Olin kentällä jo asettelemassa tarvittavia tötsiä ja puomeja paikalleen, kun Suvi talutti Zurron tallista kentälle. Tervehdin ratsastajaa ja punttasin tämän tamman selkään. Pyysin Suvia ottamaan ihan rauhassa alkukäynnit, kun vielä mietin päässäni valmennuksen kulkua ja katselin ratsukon menoa. Zurroa vaikutti melko reippaalta, mutta huomasin Suvin joutuvan kokoajan olevan skarpata, sillä tamma ei tuntunut keskittyvän siihen, että mihin se oli menossa. Ratsukon käveltyä muutaman kierroksen kehotin Suvia lisäämään vauhtia, eli siirtymään raviin ja ottamaan mukaan molemmissa päädyissä pääty-ympyrät. Zurro ravasi jonkin aikaa nätisti, mutta sitten se näytti vetävän jarrut pohjaan ja alkoi matelemaan. Ehdotin hakevani Suville raipan, mutta Suvi kieltäytyi välittömästi raipasta. Jonkin aikaa ponia taivuttelimme liikkumaan ja sitten sekin taisi tajuta, ettei tilanteesta pääse muuten pois, kun hetken tekemällä niinkuin ratsastaja sanoo. Kun Zurro alkoi olemaan melko hyvin vertynyt pyysin Suvia näyttämään pohkeenväistöä ponin kanssa. Vaikka tamman pohkeenväistö ei mitenkään päätä huimaavan upean ja liitävän näköistä ollut, niin hienosti ratsukko tämän sai tehtyä. Pohkeenväistöä ratsukko teki molempiin suuntiin muutaman kerran, kunnes pyysin Suvia ottamaan muutaman laukkapätkän, ennen kuin kehoitin tätä tekemään tamman kanssa kahdeksikkoa, jonka keskellä laukka tuli vaihtaa ravipätkän kautta. Laukassa Zurro näytti innostuvan ja muutaman pienen putkin taisin havaita tamman muutenkin melko pomppuisan oloisesta laukasta. Ratsukko ravasi vielä hetken, ennen kuin siirtyi käyntiin. Vaihdoimme ratsastajan kanssa vielä muutaman sanan, ennen kuin he lähtivät kävelemään loppukäynnit maastoon.
Valmentajana Veera R.
17.10.2015 - Kouluvalmennus
Vihdoin oli aika viimeiselle valmennukselle jonka olin luvannut pitää Suville. Ei siinä, valmentaminen oli ihan kivaa mutta aina jossain välissä kaipaisin taukoa ja nyt olisi sopivasti syysloma edessä jolloin olisi hyvä lähteä matkalle ilman stressiä valmennuksista. Tämän päivän valmennuksen lajiksi olimme sopineet kouluratsastuksen ja tasoksi helppo a, eli jos Suvin tähän valmennukseen valitsema ratsu olisi osaava, pitäisi valmennuksen olla helpppo juttu. Olinkin itse saapunut hyvissä ajoin maneesiin palelemaan sillä viime kerralla oli esteet jääneet kasaan ja ne piti tietenkin purkaa tällä kerralla ennen kuin valmennuksen voisi aloittaa. Onneksi esteiden purkaminen kävi ihan liikunnasta ja niinpä siinä lämpeni mukavasti ratsukkoa odotellessa.
Kerkesinkin juuri saamaan esteet valmiiksi kun Suvi saapui ratsunsa Zurron kanssa paikalle ja pyysin heitä aloittamaan alkulämmittelyt samantien jottei aikaa menisi turhaan hukkaan. Alkulämmittelyt sujuivatkin ihan kohtuullisen hyvin, mutta pistin merkille Suvin käyttämät todella napakan näköiset avut jotka olisivat voineet olla hieman huomaamattomammat. Suvi totesikin, että ilman tarpeeksi napakoita ja oikeanlaisia apuja, ei Zurron kanssa valmentautumisesta tulisi yhtikäs mitään ja niinpä tulin siihen tulokseen, että Suvi tuntee ratsunsa parhaiten ja toimii niin kuin on helpointa.
Varsinaisen valmennuksen alkaessa annoin ratsukolle alkuun muutamia helppo b tasoisia tehtäviä, jotta näkisin että heidän kapasiteettinsa riittäisi varmasti ilmoitettuun helppo a tasoon saakka. Helppo b tasoiset tehtävät näyttivätkin sujuvan suhteellisen hyvin, vaikka edelleen hieman häiritse se että Suvin antamat avut olisivat voineet olla huomaamattomammat. Yritinkin neuvoa Suvia saamaan avuistaan mahdollisimman napakat, mutta silti huomaamattomat ja mitä pidemmälle valmennus eteni niin sitä paremmin Suvi tuntui onnistuvan tuossa tehtävässä.
Vähitellen alkoi kumminkin olla loppuverryttelyiden aika ja loppuverryttelyiden aikana kerroin Suville, että hänen tulisi vielä kotioloissakin harjoitella apujen näkymättömyyttä sillä silloin suoritus näyttäisi huomattavasti paremmalta. Suvi lupasikin harjoitella asiaa kotioloissakin ja kun olimme sopineet tämän, jäin seuraamaan loppuverryttelyt loppuun saakka. Loppuverryttelyiden jälkeen jatkoimme molemat matkaamme omiin suuntiimme.
Valmentajana Lumienkuli
20.12.2015 - Laatuarvostelu
Zurro tuotiin joulukuun KRJ:n laatuarvosteluun testaamaan, miten pärjättäisiin tällä menestyksellä mitä oltiin tähän asti saavutettu. Oma kisaurahan tammalla oli varsin hieno ja jälkeläisiäkin se on ehtinyt saattaa maailmaan jo useita. Harmiksi varsat eivät ole kovin kisanneita, ja osa on vielä melkoisen nuoria poninalkuja, urat vasta edessäpäin, kuten meille kotiin jääneellä Azaralla. Ihan kohtalaisesti Zurron reissu kuitenkin meni ja kotiinviemisinä oli sininen ruusuke ja pokaali, kakkonen siis napattiin. Porkkanaillallinen tiedossa kotona ennen rakkaaseen pihattolaumaan pääsyä.
Pisteet: 6,5 + 41 + 17 + 15 + 15 = 94,5 p. KRJ-II
Kuvat © IM | TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN