Esittely

Cresendo on perustettu kesäkuussa 2006 talli jossa kasvatetaan Gotlannin russeja. Vuoden 2008 loppupuolelta mukana ovat olleet pienimuotoisesti myös skyroksenponit. Tavoitteenamme on kasvattaa hyviä käyttöponeja lajiin kuin lajiin.

Talli sijaitsee Etelä-Ruotsissa Götanmaalla rauhallisessa maalaisympäristössä. Käytössämme ovat maastot, kenttä ja hyvät tarhaus ja laidunnusmahdollisuudet poneille. Talli on rakennettu vanhaan kunnostettuun kivinavettaan. Tallipihalla sijaitsee myös muutama pihatto ja pienempi tallirakennus oreille. Karsinamme ovat 9 neliön kokoisia lukuunottamatta muutamaa suurempaa varsomiskarsinaa. Suurten karsinoiden vuoksi vieroitetut ponivarsamme voivat asua vaikka kimppakarsinassa. Karsinoissa kuivikkeena käytetään purua ja jokaisesta löytyy suolakivi ja kiinteä ruokakuppi. Automaattisia vesikuppeja tallissa ei ole, vaan jokaisessa karsinassa on ämpäri teilineineen. Suurimmassa osassa karsinoista on kalterillinen ikkuna. Karsinoiden välissä on kalterit, jotta hevoset pääsevät myös seurustelemaan toistensa kanssa.
Tallissa on erillinen rehuhuone ja satulahuone. Varsinaisia sosiaalitiloja tallissa ei ole, wc löytyy tallin toisesta päästä.

Kesäisin ponimme laiduntavat vuorokauden ympäri kelien ja ruokatilanteen niin salliessa. Laidunten maasto on vaihtelevaa ja sateensuojaa ponin saavat metsiköiden reunoilta. Laitumet on aidattu sähkölangalla. Tammat ja varsat on jaettu muutamalle laitumelle, nuoret ponit omalleen ja orit muutaman ponin ryhmiin omiin laitumiinsa. Meillä orit ovat tottuneet tarhaamaan laumassa ja suurempia rähinöitä ei yleensä ole. Häirikkötapaukset joudutaan joskus tarhaamaan erikseen, mutta näitä on tullut vastaan vain harvoin. Talvisin ponit tarhaavat hiekkapohjaisissa tarhoissa 4-6 ponin ryhmissä. Orit tarhaavat talvisinkin kimpassa, 2-4 oria yhdessä reilun kokoisessa tarhassa. Tarhoja kiertää puuaita johon on lisätty muutama sähkölanka pitämään innokkaat puunjärsijät ja kurkottelijat loitolla.

Cresendon maastot sisältävät hiekkateitä ja maastopolkuja. Muutaman kilometrin päässä on pieni lampi jonne voi ratsastaa kahluureissulle. Yhdelle metsätielle on rakennettu lyhyt maastoesterata, jonka toteutus on tehty niin että esteiden kokoa voi joissain määrin säätää. Joissain maastoreiteillä voi tulla vastaan autoja, joten ponimme ovat niihin tottuneet, mutta maastossa kokematon ratsastaja voi valita reitikseen sellaisen, jolla moottoriajoneuvoja ei kohtaa.
Kenttämme on salaojitettu ja hyväpohjainen, mutta ei kovin suuri. Varustuksena kentällä on estelakusto muutamine erikoisesteineen, siirrettävät kouluaidat ja kirjaimet. Maneesia tallilta ei löydy, mutta Etelä-Ruotsin ilmasto onneksi tekee ulkona ratsastuksen mahdolliseksi lähes koko vuoden ajan ilman suurempia ongelmia, kunhan vain ei sadetta tai kuraa pelkää.
Omaa ravirataa tallilla ei ole, mutta naapurikylästä löytyy harjoitusrata jossa on mahdollisuus raviponeja hiitata ja härjestää vaikka pieniä ravi- ja laukkalähtöjä.

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI