Karkurannan Felis

Nimi: Karkurannan Felis
Lempinimi: Felis
Syntynyt: 15.11.2014
Sukupuoli: Ori
Rotu: Gotlannin Russ
Väri: Kulomusta
Säkäkorkeus: 126cm
Rekisterinumero: VH14-028-0412

Kasvattaja: Marsupieni (VRL-01026), Karkurannan ponitalli
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo

Koulutustaso: he B / 80cm / aloittelija / noviisi valjakko
Painotus: Yleispainotteinen

Saavutukset & muuta::

Ikääntyminen

1 vuotta - 11.12.2014
2 vuotta - 11.01.2015
3 vuotta - 11.02.2015
4 vuotta - 11.03.2015
5 vuotta - 11.04.2015
6 vuotta - 11.05.2015
7 vuotta - 11.06.2015
8 vuotta - 11.07.2015
Tämän jälkeen ikääntyy satunnaisesti

Luonne

Felis, tuo musta uljas komistus on yksi oriporukkamme johtoportaan poneista. Felis ei kuitekaan ole huono pomo omassa pikkulaumassaan, vaan hyvin reilu ja oikeudenmukainen. Kiukuttelijat ja uhittelijat se laittaa kuriin, mutta muutoin ponit ovat hyvää pataa keskenään yhteisellä heinäpaalillaan.

Taluttaessa Felistä ei kuitenkaan kannata pitkään naruun laskea, vaan taluttaa suosiolla asianmukaisesti vierellä. Onhan poni sentään ori, joten välillä on pakko hieman tammoille huudella tai koittaa esiintyä. Pystyyn hyppimiset ja muut täysin asiattomat käytökset on kyllä saatu Felikseltä jo varsana kitkettyä pois.
Hoitotilanteessa ori seisoo yleensä kiltisti paikoillaan nautiskellen harjauksesta. Varmuudeksi poni kannattaa kuitenkin sitoa kiinni, ettei mitään ikävää pääse tapahtumaan. Varusteet Feliksen päälle saa helposti, mitä nyt ori joskus satulavyötä kiristettäessä koittaa hieman mahaansa kasvattaa. Kengittäjä on Feliksen hyvä tuttu, sillä ori omaa sen verran pehmeät kaviot, ettei kengättömyys tule kysymykseen. Koska kaviot eivät pääse kulumaan, vieraileekin tämä henkilö hieman kengättömiä poneja useammin Feliksen luona.

Ratsuna Felis on hyvin eteenpäin pyrkivä, eikä oria oikeastaan koskaan tarvitse raipalla komentaa liikkumaan. Toisiin poneihin kannattaa pitää hieman välimatkaa, sillä etenkin vieraita poneja Felis saattaa yrittää potkia. Onkin siis hyvä kisapaikoilla laittaa epämiehekäs punainen rusetti koristamaan Feliksen häntää.
Koulupuolella Felis ei ole valtavan osaava, mutta kaikki perusjutut sujuvat ja ori hakeutuu helposti kuolaintuntumalle. Feliksen kanssa on hyvä treenata, sillä ori ei turhaudu vaikka joutuisi tekemään paljonkin toistoja. Toisinaan ponin reippaus kuitenkin aiheuttaa ongelmia, sillä esimerkiksi väistöissä Felis ei aina malttaisi pistää koipiaan ristiin, suoraan menemällä kun pääsisi niin paljon kovempaa.
Hyppäämisestä Felis nauttii. Korvat hörössä ori kiihdyttää koti estettä ja pyynnöstä kääntyy vaikka minkälaisessa tilassa. Puomien pudottelua ei tämän ponin kanssa tarvitse pelätä, Felis on hyvin tarkka jaloistaan ja hyppääkin monesti valtavalla ilmatilalla esteen yli.

Kilpailuissa Feliksen häntään tuli sitoa punainen rusetti ja ratsastajan tulee myös itse muistaa vältellä muiden läheisyyttä. Itse radalla ori käyttäytyy oikeastaan samoin kuin kotona, eikä järjestä turhaa showta. Kouluradalla ratsastajan tulee saada poni malttamaan ja esteillä lähinnä vain ohjata ja pysyä mukana. Toki voi olla hyvä välillä auttaa ponia valitsemaan sopiva ponnistuspaikka, ettei loikista tule jättimäisiä. Saapuminen kilpailupaikalle on Feliksen kanssa helppoa, sillä ori matkustaa mielellään niin hevostrailerissa kuin rekassakin. Joskus kaverin kanssa voi pientä kinaa tulla, mutta katsomalla hieman kenen viereen Feliksen pistää on asiallinen matka lähes taattu.

Jälkeläiset


syntynyt, o/t. nimi (emä)

18.03.2016, t. Cresendon Fanny (e. Diega's Elsa)

Sukutaulu


isä. Uvras Fenthick
rn, 127cm
ii. Fedoras
rn, 128cm
iii. Faraoh
m, 128cm
iie. Helmite
rnvkko, 127cm
ie. Uvras Aribeth
vrnkirj, 126cm
iei. Arion
rtkirj, 129cm
iee. Elisabeth
rn, 124cm
emä. Veda Carbrita
mvkko, 123cm
ei. Carl-Frizl
rnvkko, 128cm
eii. Fritiof
rn 126cm
eie. Veda Söt
mvkko, 124cm
ee. Veda Melfrida
rn, 125cm
eei. Miliam
mvkko, 126cm
eee. Eifrid
rn, 126cm

Sukuselvitystä..

Kilpailukalenteri


Näyttelyt
00.00.0000 | NJ | Paikka | palkinto | BIS-tuomari
00.00.0000 | VSN | Paikka | palkinto | Pisteet | tuomari

KRJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta, joista 0 ERJ-Cup sijoitusta

ERJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta, joista 0 KRJ-Cup sijoitusta

KERJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 1 muuta sijoitusta, joista 0 KERJ-Cup sijoitusta
25.03.2015 | KERJ | Tattiliiga | Aloittelijaluokka | 4/16

VVJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 2 muuta sijoitusta
28.03.2015 | VVJ | Cresendo | Noviisi yhdistetty | 5/64
29.03.2015 | VVJ | Tattiliiga | Noviisi yhdistetty parivaljakoille | 2/17

Valmennukset & Päiväkirja


06.10.2015 - Estevalmennus
Suloinen kulomusta russponi verrytteli kentällä ratsastajansa kanssa. Eteenpäinpyrkimystä oli, eikä ratsastaja rajoitellut sen menemistä mitenkään. Kuitenkin pari kulki hallitusti ja tasapainoisesti. Tänään harjoiteltiin askeleiden sovittamista erilaisille väleille ja haettiin sitä tasapainoista lähestymistä. Aloitettiin ihan muutamalla puomilla ja ristikolla. Laukassa tultiin ja muutama puomi oli ihan sellaisilla väleillä, ettei mahtunut yhtään laukkaa väliin ja osa taas niin, että kaksi-kolme sai mahdutettua riippuen laukan pituudesta. Haettiin tasaista rytmikästä laukkaa, jossa hevonen itse katsoisi etäisyydet ja ratsastaja sitten tukisi hypyissä mukana. Kun puomit sujuivat ja pidempäänkin väliin saatiin hyvin kolme askelta, nostelin esteet mukaviin korkeuksiin, joista kuitenkin selviää helposti vaikka ei ihan kaikki sujuisikaan. Ensin kaksi väliä, joihin ei mahdu laukka-askelia, sitten väli johon mahtuu yksi ja lopuksi väli, johon lyhyellä laukalla saa sen kolme ja vähän reippaammalla laukalla sitten kaksi. Muut esteet pystyjä ja viimeinen okseri. Tultiin ensin ihan hallitusti vielä kolme laukkaa viimeiseen väliin. Felis työskenteli kivasti, hieman liian reippaasti kuitenkin edeten vielä tässä vaiheessa. Pyysin Suvia rauhoittelemaan herraa ja pian saatiin kiva hallittu laukka läpi tehtävän. Sitten päästin parin irroittelemaan ja aluksi ihan normi tehtävä, mutta pitkään väliin vain kaksi laukkaa. Tämä ei näyttänyt olevan ollenkaan ongelma ratsukolle ja laitoin heidät tulemaan vielä toiseen suuntaan, jolloin okseri oli ensimmäisenä ja tarkoitus ottaa siihen väliin kolme laukka-askelta. Näköjään hyvät hyppylahjat omistavaa Felistä sai nyt pidätellä kunnolla, koska oskeri oli iso hyppy, jonka jälkeen piti tiivistää kolmeen laukka-askeleeseen. Aluksi mentiin kahdella, loppu osa kuitenkin hallitusti. Toisella yrityksellä kolme laukkaa saatiin, mutta viimeinen este putosi ihan huolimattomuudesta. Viimeisellä kerralla saatiin puhtaasti tehtävä läpi ja annoin ratsukolle luvan loppuverryttelyihin.
Valmentajana Mettalise

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI
Kuvat © mlj 2014   |   TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN