Diminuendo


Tervetuloa virtuaalitalli Diminuendoon

Diminuedo sai alkunsa keväällä 2015, kun toinen tallini Cresendo oli alkanut täyttyä mitä erilaisimmista kauraturvista. Toinen talli oli pyörinyt mielessäni jo vuosia, mutta toteutukseen se päätyi vasta nyt. Diminuendossa ei ole kasvatusrotua, vaan hevoskantamme koostuu hyvin monen kokoisista ja näköisistä otuksista täysin omistajan sen hetkisten mieluhalujen mukaan. Kasvatteja syntyy, mutta määrät ovat pieniä ja rodut kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kilpailutoimintaa Diminuendossa ei järjestetä, sillä tallilta ei löydy siihen tarkoitukseen sopivia tiloja. Ainut poikkeus tähän ovat laukkakisat, jotka voidaan järjestää naapuritallin kanssa yhteisellä laukkaradalla. Maneesia ei siis löydy ja tallin kenttäkin on melkoisen vaatimattoman kokoinen.

Talli sijaitsee Ruotsissa, rauhallisessa maalaismaisemassa Norlannin pääalueella sijaitsevassa Ruotsin Lapissa. Laponia-erämaa-alue tarjoaa pidemmille vaelluksille mahtavat maastot ja vuoristot tuovat haastetta etenemiseen. Diminuendo ei kuitekaan sijaitse erämaassa, vaikkei sinne pitkä matka olekkaan. Verkkaisessa maalaiskylässä riittää lapsia poneja hoitelemaan, vaikka kisamatkat ovatkin melkoisen pitkät. Pihapiiristä löytyy vanha navetta, johon on remontoitu karsinat kolmellekymmenelle hevoselle. Tämän lisäksi pihapiirissä on useita pihatoita eri ikäisille poneille vaihtelevine tarhoineen. Meillä ponit eivät ulkoile yksin, vaan aina laumassa. Jopa orimme pyritään tarhaamaan porukassa, jotta ne liikkuisivat luonnollisesti ja purkaisivat energiaansa toisiinsa ihmisten sijaan. Tallin ja pihatoitten lisäksi pihassa on pieni kenttä ja omistajan talo.

Diminuendossa on varmasti eniten shetlanninponin ja harvinaisten skyroksenponin ja peneioksenponin rotujen edustajia. Nämä ovat myös erittäin pienimuotoisesti kasvatuksessa, vaikkei varsoja montaa vuodessa synnykkään. Kaikki ponimme kilpailevat porrastetuissa kilpailuissa, mutta muutamat myös perinteisissä luokissa. Monet asukkaat kokeilevat myös laukkauraa muun painotuksen ohessa.

Vuoden 2015 PLJ:n gaalaäänestyksessä meidät palkittiin vuoden laukkaponipanostuksesta muun muassa seuraavanlaisin kunniamaininnoin: "Vuoden Tulokas -maininnan ansainnut vaikkei sitä virallisesti jaettukaan, ahkeraa kilpailuttamista ja kisojen järjestämistä erityisesti loppuvuodesta!" "Uusi tulokas ja hienoa työtä".

Terveisin, Suvi (VRL-01248)


Ulkoasu © M Layouts, Virtuaalitalli / Sim game stable