Anffin Sähikäinen

Nimi: Anffin Sähikäinen
Lempinimi: Hissi
Syntynyt: 01.12.2015
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Gotlannin Russ
Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 129cm
Rekisterinumero: VH16-028-0057

Kasvattaja: Anffilan ponitalli
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo

Koulutustaso: He B / 60cm
Painotus: Yleispainotteinen

Saavutukset:

Ikääntyminen

1 vuotta - 01.01.2016
2 vuotta - 01.02.2016
3 vuotta - 01.03.2016
4 vuotta - 01.04.2016
5 vuotta - 01.06.2016
6 vuotta - 01.08.2016
7 vuotta - 01.10.2016
8 vuotta - 01.12.2016
Tämän jälkeen ikääntyy satunnaisesti

Luonne

Hissinäkin tunnettu Anffin Sähikäinen on herttainen poni. Sille sopii melkein mikä vain, eikä sillä ole lainkaan pahoja tallitapoja. Se ei nyrpistele nenäänsä tai uhittele ihmiselle. Karsinassa sitä voi hoitaa irrallaan tai viedä ulos puomiin harjattavaksi ja rapsuteltavaksi. Hissi ei pistä pahakseen myöskään halauksia tai muita hellyydenosoituksia. Harjoista tamma voi olla toisinaan liiankin kiinnostunut, mutta yleensä se seisoo rauhallisesti paikoillaan, alahuuli pitkänä rentoutumisen merkiksi. Hissi ei aina jaksaisi nostaa itse jalkaansa, joten kavioiden puhdistus onkin ehkä se eniten voimaa ja energiaa vaativa tehtävä tämän tamman kanssa. Hissi on ihanan yhteistyöhaluinen ja -kykyinen, joten sen varustaminen ei ole temppu eikä mikään aloittelevallekaan hevosihmiselle. Myöskään loimitus ei ole mikään ongelma. Taluttaessa kannattaa olla tarkkana, jotta Hissi ei keksi lähteä napsimaan ylimääräisiä, herkullisia ruohotuppoja suuhunsa.

Kouluradalla Hissiin voi välillä joutua laittamaan hieman vauhtia, mutta kaiken kaikkiaan tamma on varsin mukava pieni ratsu. Se kuuntelee apuja mainiosti ja vaikka se onkin joskus hieman tahmea, se liikkuu mielellään eikä keksi rodeonäytöksiä tai muuta inhottavaa kesken kaiken. Mikäli harjoituksen pitää riittävän monipuolisena ja tekee runsaasti siirtymisiä, saa Hissistä parhaat puolet esiin. Esteillä täytyy pitää huoli siitä, että tempo säilyy. Hissi pitää hyppäämisestä ja yrittää aina parhaansa. Se ei kuitenkaan ole se vauhdikkain, vaan ennemminkin varmin poni. Toisaalta tämä tekee Hissistä hyvän ratsun kisauraansa aloittelevalle ratsastajalle. Kokeneemmat ratsastajat voivat keskittyä tempon ylläpitämiseen sekä hyvien teiden valitsemiseen Hissin kanssa. Maastossa Hissi on aivan loistava rauhallisuutensa ansiosta. Toki se laukkaa mielellään vaikkapa pitkällä hiekkatien pätkällä tai sänkipellolla, mutta sillä ei ole tapana nähdä ylimääräisiä mörköjä tai vastaavia mielikuvitusolentoja pusikoissa. Hissi pitää myös vedestä, joten siitä saa loistavan kaverin lämpimän kesäpäivän uittoreissulle!

Hissi on mutkaton kuljetettava ja se sopiikin sen vuoksi hyvin vaikkapa seurahevoseksi hieman hermostuneemmalle tapaukselle. Kisapaikoilla tamma nuokkuu tuttujen ihmisten seurassa rauhallisesti. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että ratsastajan on muistettava herätellä tamma kunnolla verryttelyn aikana, jotta itse suoritus sujuisi mahdollisimman hyvin. Hissi tekee aina parhaansa ja esteradalla pelastaa hieman huonommastakin lähestymisestä varsin paljon. Tämä rakastettava poni onkin siis vallan mainio kisakumppani niin aloittelevalle kuin kokeneellekin!

Eläinlääkärit, kengittäjät ja muut ei-niin-tutut ihmiset eivät ole ihmisrakkaalle Hissille ongelma eikä mikään. Tamma saattaa haluta tutkiskella erilaisia työkaluja, mutta seisoo hyvin toimenpiteiden ajan paikoillaan. Edes sellainen vekotin kuin klippauskone ei saa sen rauhallisuutta särkymään. Kaiken kaikkiaan Hissiä voisikin kutsua oikeaksi kultaponiksi sen äärettömän miellyttävän olemuksen ja käytöksen ansiosta.

© CC.

Jälkeläiset


synt, o/t. varsa (isä)

Sukutaulu


isä. Dahlgårds Viserys ii. Dahlgårds Vigor
KTK-II
iii. Skogs Valeur
iie. Mayaserana Bo
ie. Merilin B iei. Karl-Gustaf
iee. CC Metaphor
emä. Cresendon Säihky-Liina ei. Capricho B eii. Micah B
VIR MVA Ch, KTK II, YLA1, Klass-I, Superior
eie. Skrållan
KTK-II
ee. Sherri B eei. Nyfikenhet
eee. Skrållan
KTK-II

Kilpailukalenteri


ERJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta

KRJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 0 muuta sijoitusta

Näyttelyt
00.00.0000 | NJ | Kisakutsu | palkinto | BIS-tuomari
13.03.2016 | NJ | Cresendo | MVASERT, BIS2 | Siiri K.
28.08.2016 | NJ | Acantha Farm | irtoSERT | Kati
00.00.0000 | VSN | Kisakutsu | palkinto | Pisteet | Tuomari

Porrastetut
ERJ: pistettä ( taso)
KRJ: pistettä ( taso)
KERJ: pistettä ( taso)
VVJ: pistettä ( taso)

Kilpailee risuesteillä tasolla Maiden
Statistiikka: 0:0-0-0-0, Voittosumma 0v€

Valmennukset & Päiväkirja


03.05.2018 - Päiväkirjamerkintä Iltamäen Talli
Päivän mittainen vierailuni Cresendon tallilla piti sisällään mahdollisten lainaorien tutkailua ja tutustumista ylipäätään tallin russikantaan. Olin päässyt tapaamaan jo ponitammoja Sallaa ja Joannaa, joilla luonnetta riitti. Tarhoilla kävellessämme Suvi keksi äkisti, että yksi erityisen ihana tapaus hänellä olisi esiteltävänä. -Tuo vaaleaharjainen rautias on Hissi. Aivan ihana tyttö! Suvi kehui ja jatkoi myyntipuheella, joka kieltämättä vakuutti. Hissi-poni oli kuulemma lempeä ja lupsakka, rento ja varma. -Siinä on russi minun mieleen! naurahdin ja pohdin, kasvatankohan kotona ihan pullamössöponeja, jotka eivät kohta muistuttaisi alkukantaista russiluonnetta vaan lähinnä keinuhevosia. Hissilläkin oli suku, joka hätkähdytti. Miten paljon minulle onkaan vielä tarjolla sukulinjoja, joita omien ponieni suvuissa ei ole.
Kirjoittajana Uppe

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI
Kuva © Suvi   |   TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN