Cresendo - Russeja rakkaudella
Viking

Kuvagalleria

Tekijänoikeudet

Ulkoasu: Rinja
Kuvat:
Luonne: Tiksu

 

tämä on virtuaalihevonen /
this is a SIM-horse

Perustiedot

Nimi: Viking
Lempinimi: Viki
Syntynyt: 05.06.2010 (3 vuotias 05.09.2010)
Sukupuoli: Ori
Rotu: Gotlanninruss
Väri ja merkit: Kirjava
Säkäkorkeus: 124cm
rekisterinumero: VH-xxxxx

Kasvattaja: Gunilla Berg, Ruotsi
Maahantuoja: Jenna
Omistaja: Suvi

Koulutustaso: He C, re 60cm
Painotus: Ponilaukat (sielä)
Voittosumma: 1 000ve
Statistiikka: 3:1-0-0-0

Saavutukset:

Ikääntyminen

7 vuotta - 05.01.2013
8 vuotta - 05.02.2013
9 vuotta - 05.03.2013
10 vuotta - 05.04.2013
11 vuotta - 05.05.2013
12 vuotta - 05.06.2013
13 vuotta - 05.07.2013

Luonne

Yleisesti Viking on aika itsepäinen otus. Joskus sitä vain miettii, että pitäisikö jo luovuttaa. Viki on näes perusluonteeltaan ehdottoman itsepäinen. Hyvälle päälle sattuessaan kuitenkin oikein kiva kaveri, reipaskin vielä. Viki ei siedä lapsia, ja niiden seurassa onkin vaivaantunut ja näyttää hapanta naamaa. Viki on yleensä semmoinen, että näyttää ensin vähän jopa vihaiseltakin, mutta sitten hetken päästä ori on kuin paras ystäväsi. Viki testaa näin että onko käsittelijä rohkea vai saisiko ori tilaisuuden tälläkertaa päästä pomon paikalle. Viki on kuitenkin aika reilu poika, eikä jaksa kamalasti kiusata käsittelijöitään. Jos siltä näyttää että ihminen on tosissaan, niin Viki alentuu ihan kiltisti. Joskus tosiaan saattaa ruveta koittamaan kenen tahansa hermoja ainaisella "en tahdo" pelleilyllänsä. Orilla on tapana yrittää luistaa hommista, ja lykätä jarrut pohjaan kokonaan ja olla lähtemättä radalle ollenkaan. Silloin on itse vaan oltava kipakkana.

Hoitaessa Viking pitää puunauksesta kovasti. Viki ei kuitenkaan jaksa seisoa aloillaan noin viittä minuuttia kauempaa. Kurassa pyörineenä oria joutuunkin hangata varmasti monta kertaa kauemmin. Toimenpidettä hankaloittaa varmasti innosta steppaileva Viking. Viki näes haluaisi jo mennä, eikä vain seisoskella ketjuissa käytävällä. Joskus se käy hoitajien hermoille, enkä yhtään ihmettele. Vikin on näes aivan pakko joka kerta ruveta intoilemaan ja kyllästymään jo todella lyhyen ajan jälkeen. Lisäksi sitten hirveän intoilun jälkeen saattaa olla, että kun on saatu varusteet päälle, on ori sitä mieltä että haluaa jäädä talliin. Sillointällöin saattaa ruveta raivostuttamaan tämän omapäisen orin touhuilut. Tutuille ihmisille käyttäytyy kuitenkin nätimmin, mutta uusia on aina aivan pakko testata. Jos tämä hoitaja ei olisikaan tosissaan. Siksi lapsia ei yleensä päästetä Vikiä hoitamaan, sillä ori ei pidä niistä ja sillä on tapana pomotella lapsia ihan kunnolla. Varusteet saa yleensä päälle. Ainakin satulan saa ihan helposti, mahavyötä kiristäessä ei ori viitsi edes luimuilla. Kuolaimia taas herra ei haluaisi ottaa suuhun, ja pitää suunsa tiukasti kiinni. Peukalo hammaslomaan temppu toimii kuitenkin joka kerta ja näin on Viking taas voitettu.

Ratsastaessa Viking on vähän semmoinen mielialahevonen. Vikin peruspäivä on kuitenkin sellainen, että ori jaksaa mielellään laukata niin kovaa kuin kintuistansa pääsee. Vikin on myös aivan pakko joka kerta testata ratsastajaansa. Joskus se saattaa tehdä pienen laukkapyrähdyksen tai jökätä keskelle rataa. Orin saa helposti kuitenkin pysäytettyä tai liikkeelle, sillä ori testaa vain että hätääntyykö ratsastaja. Vikingillä on myös semmoisia päiviä, milloin sitä ei huvita yksinkertaisesti nostaa jalkojansa eteenpäin. Ori menee aivan kuin juoksisi siirapissa. Muut ponit tuntuvat juoksevan ohitse, mutta Viking vain nahjustelee eteenpäin. Onneksi näitä päiviä on harvassa, sillä Viking pitää kuitenkin juoksemisesta ja yrittää lähes aina tehdä parhaansa. Siirappipäivinä oria myös kannustaa toiset hevoset, sillä tämä kilpailunhaluinen ori saa kummasti aina lisää virtaa kun joku toinen näyttää juoksevan edessä. Vikingin tapana ei ole yleensä luovuttaa kovin helposti, mutta joskus tajuttuaan, ettei vain yksinkertaisesti pysty saamaan edessä olevaa laukkaajaa kiinni, saattaa ori luovuttaa. Viki nauttii myös esteratsastuksesta, vaikka ei todellakaan ole kovin taitava hyppääjä. Hyvän esteratsastajan kanssa kuitenkin pystyy ylittämään esteet puhtaasti ja radat ihan hyvillä ajoilla. Mestari esteillä ori ei kuitenkaan ole.

Kisoissa Viki on hyvin jännittynyt ja innosta kirjaimellisesti piukea. Jänskätys lähtee liikkeelle jo tallista, kun ori lähes laukkaa innoissaan traileriin. Eipähän ole ainakaan mitään pelkoja lastauksen suhteen. Ori nimittäin tietää, että lastatessa ollaan menossa johonkin kivaan paikkaan, usein kisoihin. Kisapaikalla ori ei meinaa lopettaa hyörimistään koskaan. Se ei pysty pysyä edes sekunttia aloillansa, ja hoitajilla onkin täysi työ saada ori pysymään ruodussa. Milloin Vikingin täytyy vähän hirnua, milloin tepastella, milloin kuopia maata.. Orilla pitäisi selvästi olla joku lelu mitä vinguttaa, että sillä olisi tekemistä edes hetkeksi. Viki ei ole parhaita odottelijoita. Radalla kisoissa ori antaa aina kaikkensa, ja on aivan täysillä mukana. Vaikka Viking ei aina olekkaan voittajana kisoissa, ei se koskaan kisoissa jätä hommaa puolitiehen. Viki laukkaa kisat aina täysillä maaliin asti. Yrittämisestä kisoissa ei koskaan ole ollut moittimista. Kisaponina aivan täydellinen, jos pystyisi rauhoittumaan edes sekunniksi.

Sukutaulu


isä. Tryggve ii. Ingolf iii. 
iie. 
ie. Hildur iei.
iee.
emä. Vibeke ei. Botvid eii.
eie.
ee. Hellevi eei.
eee.

Kilpailukalenteri


Ponilaukat 3 kilpailua, Viki on sielällä tasolla maiden
Päivämäärä Paikka Laji Jaos taso Sijoitus Voittosumma
3-vuotiskausi
03.09.2010 Micram Raceponies Sileä PLJ Maiden 9/9
06.09.2010 Dastik Raceponies Sileä PLJ Maiden 8/14
13.09.2010 Micram Sileä PLJ Maiden 1/7 1000ve
4-vuotiskausi

Jälkeläiset


synt. o/t. Nimi (Emä) - omistaja

10.04.2012, t. Cresendo's Natasha (e. Nilyushin US) - om. Suvi