Huvitutin Rohmu

Nimi: Huvitutin Rohmu
Lempinimi: Rohmu
Syntynyt: 27.01.2015
Sukupuoli: Ori
Rotu: Suomenhevonen
Väri: Rautias
Säkäkorkeus: 150cm
rekisterinumero: VH15-018-0196

Kasvattaja: Huvitutti
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo

Koulutustaso: Va B / 80
Painotus: Koulupainotus

Saavutukset:

Ikääntyminen

1 vuotta - 27.02.2015
2 vuotta - 27.03.2015
3 vuotta - 27.04.2015
4 vuotta - 27.05.2015
5 vuotta - 27.06.2015
6 vuotta - 27.07.2015
7 vuotta - 27.08.2015
8 vuotta - 27.09.2015
Tästä eteenpäin ikääntyy satunnaisesti

Luonne

Rohmu on yleensäkin ottaen ahne halinalle, joka kammoaa esteitä.

Hoitaessa Rohmu juuri pitää siitä, kun lapset lääppivät sitä. Se ei välitä, vaikka rääpäleet vähän vetäisivätkin harjasta. Ori kannattaa sitoa kiinni hoitaessa. Vaikka Rohmu onkin hirmu kiltti ja lepuuttaa yleensä vain jalkansa, ongelmaksi muodostuu ruoka. Jos Rohmu näkee karsinan edessä vilahtavan pienenkin ruoanmurun, ori ryntää sen luo vaikka ihmisen päältä. Jalat nousevat, mutta itse Rohmu ei niitä kannattele, ehei! Isoja ja painavia kavioita täytyy todellakin kannatella, mutta sen homman hoitaa ihminen, ei vahingossakaan uljas suomipoika.
Taluttaessa Rohmu imuroi jokaisen heinänkorren tai kauranjyvän mikä näkö- tai hajukenttään osuu, oli se sitten linnunpesässä, vedessä tai maassa. Rohmu on maastovarma heppa, muttei innostu maastossa sen enempää kuin muuallakaan vaan rohmuaa nimensä veroisesti kaiken. Jos ruokaa ei ole lähettyvillä, Rohmu seuraa laiskasti taluttajan perässä tai kävelee laiskasti ratsastajan alla. Joskus saattaa esittää, ettei tee mitään, kävelee vain perässä, mutta todellisuudessa vetäisee taluttajan perässään ruohotupsuille heti ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Koulua tuupatessa Rohmu on yleensäkin laiska. Ei välitä mistään, turvan edestä lepattavista linnuista, potkivista aloittelijoista, repivistä aloittelijoista... Kokeneella kovasuinen ja -kylkinen Rohmu kulkee hienostikin, mutta siihen vaaditaan jo hikeä ja kyyneliä, jääräpäinen suokki osaa nimittäin olla erittäin painava kädelle.
Esteitä Rohmu kammoaa. Sen saa juuri ja juuri hyppäämään 80 senttisen esteen yli, mutta sen eteen saa ratsastaja suurin piirtein tanssia ripaskaa hevosen selässä ja anella kaurakupin kera. Tyylikin on kuin suoraan huonosta kauhuleffasta, ambulanssi valmiiksi! Rataa ratsastaessa saa keskittyä tempoon sillä Rohmu menee yleensä laukkaa tahmeasti ja laiskasti. Ei sillä - Rohmulla on taivaallisen ihanat askeleet! Jos käyttää raippaa liiaksi, voi herran peräpää muuttua kevyehköksi hetkellisesti, mutta Rohmu ei pukita isosti!

Hassua Rohmussa on...
Rohmu alkaa juomaan vesiletkusta, jos sellainen on auki lähellä

Jälkeläiset


Varsa syntyi, o/t.Varsan nimi (emä)

06.05.2015 o. Cresendon Retostelija (e. Moon Kuurankukka)

Sukutaulu


isä. Huvitutin Runopoika
EV-II, SV-I
ii. Koston Riidankylväjä
iii. Riimus HV
SLA-I, YLA3, KRJ-II
iie. Jäpäkän Pirpana
ie. Pirunkorven Ruskamarja
SV-III, EV-I
iei. Akuun Martti
KTK-III
iee. Lumimarja TK
KTK-III
emä. Kadotettu Vienna
KTK-III, SV-I
ei. Kuunpilke TK
KTK II, SV III
eii. Uusikuu TK
KTK-III, SV-II
eie. Koistilan Sorja
KTK-III
ee. Kadotettu Virre
KTK-III
eei. Joogin Taikatalismanni
SV-I, KTK-II
eee. Kadotettu Viutiina
SV-I

Kilpailukalenteri


KRJ:n alaiset sijoitukset 0 voittoa ja 1 muuta sijoitusta

Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus
20.03.2015 Viisikko KRJ Va B 2/30

Näyttelyt
Päivämäärä Paikka Laji Jaos Luokka Sijoitus arvonimet Tuomari

Valmennukset & Päiväkirja


22.12.2015 - Kouluvalmennus

Tänään valmennettavakseni saapui oma kasvattini Huvitutin Rohmu ratsastajineen. Suvi oli jo maneesissa tekemässä alkuveryttelyjä, kun viimein tohdin saapua paikalle. Suvi oli hieman etukäteen kertonut Rohmusta ja orin laiskuudesta ja täytyy tunnustaa, etten odottanut kovin innolla ratsun kanssa työskentelyä.
Lämmittelyjen jälkeen kävimme nopeasti läpi valmennuksen ohjelman ja ryhdyimme töihin. Aloitimme tekemällä paljon ympyröitä ja kielsin urilla ratsastamisen. Rohmu näytti heti ensimmäisten askeliensa aikana, ettei Suvi liioitellut orin laiskuudesta. Se kulki hyvin tahmaisesti eteenpäin ja näytti, ettei välittänyt mistään mitään. Muutaman kierroksen jälkeen kehotin Suvia vain ratsastamaan oriaan kovemmin ja jatkamaan ympyröiden tekemistä ravissa. Suvi selvästi teki kovasti töitä saadakseen orin liikkumaan, mutta Rohmu oli vielä hivenen aamu uninen, eikä se näyttänyt oikein kuuntelevan ratsastajansa apuja.
Seuraavaksi pyysin ratsukkoa ottamaan toisella pitkällä sivulla koottua ravia ja toisella pitkällä sivulla lisättyä ravia. Rohmu selvästi heräsi hieman ja sen tempo kasvoi, mutta vielä oli parannettavaa. Pyysin vielä lisäämään pysähdykset lyhyille sivuille, jos saisimme oria hieman enemmän hereille.
Muutaman kierroksen jälkeen Rohmu alkoi liikkua reippaammin eteenpäin ja Rohmu alkoi hakeutumaan muotoon, pyysin ratsukkoa siirtymään pääty-ympyrälle ja nostamaan laukan. Viimeistään tässä vaiheessa Rohmu näytti kasvattajalleen, että osaa sekin mennä, kun vain tahtoo.
Ensin ratsukko vain laukkasi ympyrää ja välillä vaihdettiin suuntaa. Ajoittain ori takelteli hieman laukassa, joten pyysin Suvia herättelemään hevosta useilla laukan nostoilla. Kun laukka alkoi olla sujuvaa ja reipasti, pyysin Suvia tekemään kahdeksikkoa niin, että suuntaa vaihdettaessa laukka vaihtuu samalla. Annoin ratsastajalle harjoituksen lomassa pienenä vinkkinä, ettei kahdeksikollakaan joka kerta vaihda suuntaa, koska Rohmu selvästi alkoi jo ennakoimaan minne mennään. Ja koska Rohmu oli jo herännyt laukkaan, harjoitus sujui alkuvalmennukseen todella hyvin ja lennokkaasti.
Lopuksi pyysin vielä tekemään avotaivutusta uralla, niin että takajalat menevät uraa pitkin ja etujalat pysyvät uran sisäpuolella. Viimeisetkin harjoitukset sujuivat lopulta hyvin ja päästin ratsukon jäähdyttelemään. Hyvää yhteistyötä!
Valmentajana Jenny

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI
Kuvat © Sanna H.   |   Luonne © Aava (VRL-14137)   |   TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN